Workshop 'Hatha Yoga XL'

'Hatha Yoga XL'

Innerlijke reiniging, kracht & vuur
 
In elk seizoen leven we anders. In de winter willen we het jaar afsluiten met vrijwel alle dingen die ons bezighouden. We voelen ons eerder moe door de kortere dagen. Aan het winterseizoen gebonden voeding is zwaarder. Over het algemeen hebben we hebben minder energie en trekken we meer naar binnen. We ervaren de winter als een gezellige en knusse periode.

Als de lente aanbreekt wordt de behoefte om naar buiten te gaan groter. We krijgen meer energie en zin om nieuwe dingen te ondernemen. Om dat te verwezenlijken, te schijnen en bloeien, hebben we innerlijke kracht en vuur nodig. In het voorjaar ligt de nadruk op het reinigen, zodat we vervolgens krachtig kunnen bloeien. Dat hoeft niet per sé met een populaire detoxmethode. Ons lichaam reinigt zichzelf al de hele dag door. De lente biedt je bij uitstek de gelegenheid om dat zelf een handje helpen, van binnenuit.
 
Hatha Yoga is eeuwen geleden door Monniken ontwikkelt om het algehele lichaam te stimuleren: de uit- en inwendige organen, klieren, zenuwstelsel, bloedsomloop, spieren etc. De belangrijkste reinigingsorganen lever, nieren en de darmen staan in deze extra lange Hatha Yoga les centraal. Met onder meer de traditionele Surya Namaskar (Zonnengroet) als goede warming-up, Kapalbhati Pranayama (Vuurademhaling) voor reiniging van onze luchtwegen en torsie asana’s (gedraaide houdingen) voor stimulatie van de buikorganen geven we onszelf een moment voor innerlijke reiniging en het aanwakkeren van innerlijke kracht en vuur. De lente; een nieuw seizoen, een nieuw begin. Ter afsluiting drinken we een lekker kopje kruidenthee.

Details

Data:  zondag 10 mei 2020
Tijd:  09:30 - 11:30 uur
Locatie:  N.t.b. Yoga Sanchara of Yoga@home (live streaming)
Yogadocente:  Lorna Jane
Kosten:  €27,50
Kleding:  comfortabele vrij zittende kleding
(de workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen)

Aanmelding

Heb je al een Eversports account bij Yoga Sanchara? Dan hoef je alleen de workshop 'Hatha Yoga XL' aan te schaffen en te reserveren. Ben je nieuw bij Yoga Sanchara? Schrijf je dan eerst in, schaf de workshop 'Hatha Yoga XL' in je account aan en reserveer vervolgens de les. We zien ernaar uit jou te mogen verwelkomen!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op en stel ze gerust.

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Smits-Siahaya