Workshop 'Hatha Yoga XL' (winter)

'Hatha Yoga XL'  

Winter thema - Inwaartse focus, overgave & opladen
​​​​​​​
Korte en koude winterdagen maken een groot contrast met de lange, warme zomerdagen die uitnodigen om heel de dag en avond buiten te zijn. De herfst gebruiken we om los te laten en te transformeren, zodat we voorbereid de winter tegemoet gaan. Nu dit seizoen is aangebroken is het tijd om naar binnen te keren, behoeften te herontdekken, over te geven aan de rust en op te laden. Doordat de zon minder lang schijnt ontvangen we minder energie. Maar gelukkig kunnen we de energie ook zelf creëren.
 
Hatha Yoga is door Monniken ontwikkeld om o.a. de organen en klieren te stimuleren. Deze workshop focust zich specifiek op asana’s gericht op de hormoonproducties met betrekking tot energie. Zo is de hypofyse (hersenklier) verantwoordelijk voor het produceren van 7 hormonen, waaronder ACTH en TSH. Daarnaast slaat het 2, door de hypothalamus aangemaakte, hormonen op.
Het ACTH hormoon bevordert de nieren voor de aanmaak van cortisol, wat o.a. helpt bij ontwaken (energie) en ontstekingsremmend werkt. Het TSH hormoon stimuleert de schildklier, die een belangrijke rol speelt bij de stofwisseling. Ook beïnvloedt deze klier ons energieverbruik, groei en ontwikkeling.
 
Voor o.a. een kalmerende en stabiliserende werking op onze hersenen is er progesteron. Dit hormoon draagt ook bij aan een positieve stemming en wordt gemaakt door de pijnappelklier die zich, net als de hypofyse, in de hersenen bevindt.
 
Samenvattend gezegd voeren we asana’s uit die bovenstaande organen en klieren stimuleren, na de Surya Namaskar ter opwarming. Daarnaast doen we diverse pranayama’s die zorgdragen voor energie en rust. We beginnen met de inwaartse focus en werken toe naar overgave aan rust, om ons batterijtje lekker te kunnen opladen. Een mooie balans tussen lichaam en geest, die ervoor zorgt dat je de korte en koude winterdagen anders gaat beleven en ervan kunt genieten.

Details

Date:  t.b.d.
Time:  09:30 - 11:30 hrs
Location:  Yoga Sanchara
​​​​​​​Teacher:  Lorna Jane
Rate:  € 25,00
Clothes:  comfortable free-fitting clothing 
(minimum of 2 participants needed)

Aanmelding

Heb je al een Eversports account bij Yoga Sanchara? Dan hoef je alleen de workshop 'Hatha Yoga XL' aan te schaffen en te reserveren. Ben je nieuw bij Yoga Sanchara? Schrijf je dan eerst in, schaf de workshop 'Hatha Yoga XL' in je account aan en reserveer vervolgens de les. We zien ernaar uit jou te mogen verwelkomen!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op en stel ze gerust.

Workshop

Ik neem graag deel
aan deze workshop
Login/Registreren

“One succeeds in all Yogas through energetic practice. Even if one is young, old, very old, sick, or weak.” - Swami Svatmarama