Anne Engel

Hoi! Mijn naam is Anne Engel. Op mijn 16e ben ik in aanraking gekomen met yoga. Op die leeftijd had ik behoefte aan een manier om dicht bij mezelf te kunnen blijven. Hoewel mijn beoefening destijds heel anders was dan tegenwoordig, heeft yoga sindsdien altijd een plek gehad in mijn leven.

Als docente geschiedenis binnen het middelbaar onderwijs merkte ik dat er veel jongeren zijn die worstelen met de manier waarop zij zich verder willen ontwikkelen. Deze jongeren hebben behoefte aan een frisse blik op hun school -en leerwerk. Zij zijn op zoek naar manieren om dicht bij zichzelf te kunnen blijven, zodat zij juist volop kunnen genieten van alles wat er om hen heen gebeurt. Dit heeft mij geïnspireerd tot het oprichten van mijn bedrijf waarbinnen ik jongeren op individuele basis begeleidt om het beste in zichzelf naar boven te halen. De yogafilosofie speelt een grote rol in deze begeleiding.

Inmiddels heb ik me om laten scholen tot yogadocente en geef ik met veel plezier Hatha yogalessen aan jongeren en volwassenen. Yoga helpt je bij het ontwikkelen van kracht, souplesse, concentratie en zelfvertrouwen. Ook nodigt yoga uit tot het verleggen of juist accepteren van je eigen grenzen. Door de wisselwerking tussen lichaam en geest ontdek je eerder wat voor je werkt en komen positieve processen gemakkelijker tot ontwikkeling in het dagelijks leven.

Dat ik middels yoga ook volwassenen kan laten ervaren wat het is om in contact te staan met de eigen kracht, vind ik bijzonder. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen! Momenteel zit ik in het tweede jaar van de 500-uurs opleiding tot Hatha yogadocente en ben ik geïnteresseerd in Critical Alignment Yoga. Daarnaast ben ik erg dankbaar dat ik bij Yoga Sanchara op invalsbasis lessen mag komen verzorgen.

Namasté,
Anne

Proefles volwassenen

Heb je interesse?
Meld je gerust aan voor een proefles.
Aanmelden

Docenten

Lorna Jane   /   Anne Engel   /   Anneke Zeegers   /   Anja Geerts

“It's not important what a yoga pose looks like, it comes to the essence that you experience.” - Lorna Jane Siahaya