Debby van Boxtel

Mijn naam is Debby (1988), ik kom uit Boekel, ben een alleenstaande moeder van een meisje en een doorgewinterde reizigster. Mijn weg naar geluk was niet zonder hobbels, maar dankzij yoga heb ik van mezelf leren houden en goed voor mezelf leren zorgen.

Na de middelbare school ging ik als 18-jarig onzeker meisje voor een jaar bij een gastgezin in Spanje wonen, om Spaans te leren. Na terugkomst haalde ik netjes mijn universitaire Bachelor of Arts in Romaanse talen en culturen, en tevens mijn Master of Arts in Interculturele Communicatie. Een vriendin nam me mee naar Bikram Yoga in Utrecht, waar ik destijds woonde. Ik zat niet zo lekker in mijn vel en yoga zou mij helpen.
 
Ik besloot uit mijn comfortzone te stappen door te gaan reizen naar Centraal-Amerika voor vrijwilligerswerk met kinderen in sloppenwijken. Elf maanden verbleef ik in Nicaragua. Wonderbaarlijk wat het volgen van je intuïtie doet met je energieniveau! Alles ging weer stromen, ik bloeide op en voelde de vrijheid waarnaar ik zo had verlangd. Tijdens deze reis kwam ik pas écht in contact met yoga. In de yoga vond ik antwoorden en ik voelde me steeds meer thuis bij mezelf, na een lange tijd van zelfontevredenheid. Zonder lage “lows”, zou ik echter geen hoge “highs” kunnen voelen. Ik ontdekte dat mijn hoog gevoeligheid een gift is. Yoga heeft me meer vertrouwen in mezelf en in mijn levenspad gegeven. Op een afgelegen Caribisch eilandje kreeg ik een boek over de yogafilosofie in mijn handen gedrukt. Voor mij was dat een magisch signaal van het universum! Want juist op dat moment zou yoga een permanente rol in mijn leven gaan spelen, het moment dat ik op zoek was naar meer balans en rust. Deze 'handleiding' leidde ertoe dat ik me ging verdiepen in een bewuster leven.
 
Na een 10-daagse ‘Vipassana’ meditatiecursus in edele stilte in België, startte ik in 2015 met de 3-jarige Hatha Yoga docentenopleiding bij Ron van der Post in Nijmegen. Tijdens deze opleiding raakte ik zwanger en alles liep anders dan verwacht. Opeens stond ik er alleen voor en als schepje er bovenop werd ik nog verder het diepe in geslingerd met een vroeggeboorte, te wijden aan het levensbedreigende HELLP-syndroom. Ondanks de maandenlange depressiviteit en extreme vermoeidheid, wist ik dat dit nodig was om sterker te worden. Uiteindelijk was het mij allemaal waard, omdat ik er enorm door gegroeid ben.

Na een complete reboot van afgelopen jaar, voel ik me sterker dan ooit tevoren. Momenteel ben ik bezig met de afronding van mijn yogaopleiding en ik geniet van en met mijn dochter van het leven. Deze vlinder is klaar om haar vleugels opnieuw te spreiden. Ik nodig je van harte uit om met mij mee te gaan bij Yoga Sanchara. Mag ik jou verwelkomen?

Namasté,
Debby

Proefles volwassenen

Heb je interesse?
Meld je gerust aan voor een proefles.
Aanmelden

“It's not important what a yoga pose looks like, it comes to the essence that you experience.” - Lorna Jane Siahaya