Gastdocenten

Anneke Zeegers

Ik ben Anneke Zeegers en kom uit Uden. Sinds mijn 19e ben ik vijf keer naar India gereisd. Ik ben gefascineerd geraakt door de cultuur en de schoonheid  van India. De bijzondere spirituele energie, de eeuwenouden wijsheden en (yoga) filosofie, maar vooral het ‘’kleine geluk" in het dagelijks leven van de mensen daar.
Sinds 2011 beoefen ik voor mezelf yoga en in 2015 heb ik bij de Yoga Alliance International mijn docente certificaat behaald, met een vervolgopleiding in 2017. Aansluitend heb ik een jaar in Spanje gewoond om daar voor een Nederlandse organisatie dagelijks yogalessen te verzorgen, waar ik veel heb geleerd. Yoga is niet meer weg te denken uit mijn leven. De mogelijkheid om door middel van bepaalde houdingen, oefeningen en meditatie dicht bij jezelf, je "Atman’’ (ziel), te komen is voor mij erg waardevol in het leven geworden. Wat overigens niet inhoudt om continu in de lotushouding op je ‘’yogamat’’ te zweven, maar juist in ons dagelijks drukke leven dicht bij jezelf te blijven en je energie goed te verdelen. Een citaat wat mij inspireert is:

''De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen maar waarnemen met andere ogen.'' - Marcel Proust

Naast mijn baan in de zorg en Yog-A-nneke, geniet ik van het moederschap van mijn zoontje. Sinds oktober 2016 geef ik op invalbasis met veel plezier Hatha Yoga lessen bij Yoga Sanchara. En op vrijdag 12 juni 2020, 19:00 - 20:15 uur zal ik een nieuwe Asthanga Yoga les bij Yoga Sanchara introduceren, met het oog op maandelijks terugkerende lessen. Ik verwelkom je dan graag in mijn verfrissende en ontspannende yogalessen.

Namasté,
Anneke

Irina Ivlijeva

Mijn naam is Irina en ik woon in Grave. Sinds 2014 ben ik werkzaam bij IBN in Uden, een sociaal bedrijf dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sindskort werk ik daar op de HR afdeling. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik mezelf meer gaan verdiepen in het fysieke en mentale welzijn. Niet alleen omdat ik een gezond lichaam belangrijk vind, maar ook omdat ik zelf behoefte had aan meer rust en balans in mijn leven. Ik ben toen eerst een cursus Reiki gaan volgen. Reiki betekent ‘Universele Levensenergie’. Door handoplegging kun je levensenergie door het lichaam laten stromen en het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren. Later kwam yoga op mijn pad. Vroeger heb ik veel gedanst en ben dus fysiek bezig geweest. Dat was in eerste instantie ook de reden waarom yoga mij aansprak en met name Vinyasa Yoga, een stijl waarin bewegingen in een flow uitgevoerd worden.
 
Ik startte met het volgen van yoga lessen en kwam er al snel achter dat yoga veel meer is dan alleen maar het aannemen van houdingen en een flexibel lichaam. Het is een levenswijze met allerlei gewoontes die je eigen kunt maken en toe kunt passen in je dagelijkse routine om zo een gezondere levensstijl te creëren. Mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik meer wilde weten over yoga. Om die reden heb ik de 200-uurs Vinyasa Yoga docentenopleiding bij Nomad Yoga in Hoi An (Vietnam) gevolgd en succesvol afgerond in december 2019.
 
Yoga heeft bijgedragen aan bewustwording van mijn innerlijke wereld en mij geholpen dichter bij mezelf te komen en zo betere keuzes voor mezelf te maken. Ik zou graag zien dat dit andere mensen ook helpt. De buitenwereld is een reflectie van jouw binnenwereld. Wanneer je lekker in je vel zit heeft dat ook een positief effect op je omgeving. Alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven.
​​​​​​​  
Namasté,
Irina
 

Dirk Delisse

​​​​​​​Mijn naam is Dirk en ik ben een echte wereldreiziger. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in meditatie, en later ook in yoga. Ik bezoek graag yoga & meditatiecentra over de hele wereld en heb in 2019 een gecertificeerde 100-uurs meditatie lerarenopleiding in de Indiase Himalaya gevolgd. In 2020 heb ik ook mijn 200-uurs Sivananda Hatha Yoga lerarenopleiding in India succesvol afgerond. Ik geloof dat het volgen van de 5 principes van een yogi levensstijl, waarbij juiste beoefening, ademhaling, ontspanning, voeding, positief denken en meditatie centraal staan, een positieve bijdrage geeft aan een gezonde levensstijl.


In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg, waarvoor ik een bachelor- en post-bacheloropleiding in de sociale geestelijke gezondheidszorg heb gevolgd. Mijn jarenlange ervaring met (geestelijke) gezondheidszorg gericht op herstel, rehabilitatie & leefstijl in combinatie met mijn kennis en ervaring over meditatie en yoga voelt als een verrijking om dagelijks op mijn werk in te zetten. 

Naast mijn werk wil ik (delen van) de yogi leefstijl graag meegeven aan anderen. Daartoe heb ik Meditation to Yoga opgericht. Hiermee hoop ik mensen te helpen dichter bij hun lichaam en potentieel te komen zodat ze een gezond en bewust leven leiden vanuit verbinding, acceptatie en vrijheid. 

Namasté,
​​​​​​​​​​​​​​Dirk ​​​​​​​

Jeamène van Sinten

Mijn naam is Jeamène en ik kom uit Uden. In mijn leven heb ik veel bijzondere dingen mogen ervaren. Ik heb geleerd het leven te nemen zoals het komt en geloof dat alles gebeurt met een reden. Daardoor sta ik positief in het leven. Mijn dagelijkse beoefening van yoga versterkt dit en zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Yoga heeft mijn interesse lang geleden al gewekt en is voor mij een soort leidraad. Daarnaast lees ik graag dagelijks uit de Bhagavad Gita.

In 1997 ben ik gestart met de 3-jarige docentenopleiding voor Dru Yoga in Engeland, welke ik succesvol heb afgerond. In 2016 heb ik ook de Holistische Kinderyoga en de Therapeutische Kinderyoga docentenopleidingen gevolgd bij Arterre in Nijmegen.

Bij Yoga Sanchara zal ik Dru Yoga workshops verzorgen en verder op invalbasis lesgeven. Ik ontvang jou dan graag in mijn rustgevende en ontstressende lessen!
​​​​​​​
Namasté,
Jeamène

Proefles

Heb je interesse?
Je bent van harte welkom!
Login/Registreren

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Smits-Siahaya