Lorna Jane

Mijn naam is Lorna Jane, eigenaresse van Yoga Sanchara. Samen met muziek is yoga één van mijn passies. Yoga kwam op mijn pad doordat ik jarenlang last heb gehad van chronische rugklachten. Door mijn affiniteit met sport was ik een echte allround sporter. Na elf jaar trouwe dienst aan de Koninklijke Luchtmacht en jarenlange therapeutische behandelingen voor mijn rug, besloot ik om me meer te focussen op yoga. Mijn eerste yogales had een zodanig positief effect op mijn lichaam en geest, dat het mij motiveerde het te integreren in mijn dagelijkse routine. Door yogabeoefening heb ik nagenoeg geen rugpijn meer. Daarnaast geeft het mij ontspanning en heb ik geleerd anders om te gaan met stressvolle situaties.

Hatha Yoga is voor mij aantrekkelijk vanwege de inwaartse focus en de werking op kinesthetisch niveau. Enerzijds fysiek de grenzen van je eigen lichaam opzoeken en deze verleggen: het opbouwen van spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Je leert je lichaam beter kennen en begrijpen. Anderzijds mentale overgave aan iedere houding: rust creëren en leren ontspannen. Deze combinatie stimuleert de algehele werking van het lichaam: klieren, spieren, organen, zenuwstelsel en bloedcirculatie.
Yoga kan tevens confronterend zijn. Door de kinesthetische werking is het mogelijk dat blokkades worden opgeheven. Met yoga maak je een connectie met jezelf en kun je dus een balans creëren tussen lichaam, geest en ziel. Voor mij is er geen betere manier om dat te bereiken. Bovendien is yoga uitstekend te combineren met andere sporten, zoals fitness, vechtsporten of hardlopen.

Het bovenstaande heeft ervoor gezorgd dat ik mijn yoga­ervaringen graag wil delen en doorgeven. Om dat te realiseren heb ik mijn bedrijfskunde opleiding gepauzeerd en ben ik in 2013 naar Khajuraho (India) gereisd om de Hatha Yoga docentenopleiding te volgen. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga International en is tevens erkend door Yoga Alliance. Vervolgens is Yoga Sanchara op 19 maart 2014 ter wereld gebracht. Als aanvulling hierop, heb ik in juni 2016 de Holistische Kinderyoga docentenopleiding succesvol afgerond bij Arterre Holistisch Opleiding & Kindercentrum. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit de Hatha Yoga, geaccrediteerd en erkend door VYN, BATC en LVNG. In september 2015 ben ik afgestudeerd in HBO Bachelor Bedrijfskunde aan het NCOI.

In april 2018 ben ik bevallen van ons tweede kindje. Het is een zegen om moeder te mogen zijn van twee gezonde jongetjes! Ik verzorg de Hatha Yoga en Zwangerschapsyoga lessen en op verzoek Kinderyoga feestjes. Ook is het fijn om ondersteund te worden door andere professionele yogadocenten. Ik zie ernaar uit jou te mogen verwelkomen!

Namasté,
Lorna Jane

Proefles

Heb je interesse? Schrijf je dan in
en meld je aan voor een proefles.
Inschrijven en aanmelden

“One succeeds in all Yogas through energetic practice. Even if one is young, old, very old, sick, or weak.” - Swami Svatmarama