Melissa Egelie

Ik ben Melissa Egelie, woonachtig in Uden samen met mijn vriend en twee zoontjes (Ot en Guus). Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen met yoga en mijn eerste kennismaking met yoga was Raja Yoga. Ik beoefende dit een tot twee keer in de week. Na een aantal jaar kwam ik erachter dat behalve de wekelijkse ontspanning die het mij bracht tijdens de les, ik er ook steeds meer profijt van had in het dagelijkse leven. Rust, kunnen relativeren, zonder te oordelen te leren observeren zijn naast andere dingen, belangrijke aspecten waar ik veel aan had en heb. Yoga leer je niet in een week, maand of jaar, het is een continue proces van ontdekken en leren. Net zoals het leven eigenlijk.

Ik ging mij steeds meer verdiepen in de filosofie achter yoga en werd nieuwsgierig naar andere vormen. Toen ben ik overgestapt naar Hatha Yoga en Yin Yoga, twee hele verschillende vormen van yoga die juist zo mooi aansluiten op elkaar. Yin en Yang, het een kan niet zonder het ander bestaan. Ik kreeg steeds meer het idee dat ik hier meer mee wilde gaan doen. Zo ben ik naast mijn werk als casemanager dementie, gestart met de docentenopleiding tot Yin Yoga docent. Waar de meeste yogavormen ook met kracht werken, gaat Yin Yoga uit van zachtheid, zowel fysiek als geestelijk. Ik merk vaker in mijn omgeving dat onze huidige maatschappij steeds meer gericht is op presteren, dingen moeten, regelen en zorgen voor. Allemaal yang aspecten en daardoor vergeten we soms juist even helemaal niets te doen, te kijken wie we eigenlijk zijn en wat onze kern is.

Yin Yoga heeft mij naast de fysieke voordelen ook dát moment in stilte gebracht waar ik in de hectiek van het leven soms moeilijk aan toe kwam. Ik vind het ontzettend mooi om dit aan anderen over te kunnen brengen en hoop je graag een keer te ontmoeten in de Yin les bij Yoga Sanchara!
 
Namasté,
Melissa
 

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“One succeeds in all Yogas through energetic practice. Even if one is young, old, very old, sick, or weak.” - Swami Svatmarama