Titia de Meijer

Mijn naam is Titia de Meijer. Mijn eerste yogales volgde ik in 1996 in Amsterdam, in het Spiritueel Centrum Oibibio van Ronald Jan Heijn. Een paar jaar later werd ik zwanger en volgde ik zwangerschapsyoga in mijn woonplaats Vught. Sindsdien is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven. Bij Arterre Holistisch Opleiding & Kindercentrum in Nijmegen volgde ik de Holistische Kinderyoga docentenopleiding. Later vervulde ik de Hatha Yoga docentenopleiding voor volwassenen, bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.

Inmiddels geef ik, naast andere werkzaamheden als zelfstandig ondernemer, aan verschillende groepen of individueel yogales. Natuurlijk besteed ik graag aandacht aan mijn kinderen, familie en huisdieren. In het dagelijkse leven horen zaken als het huishouden daar ook bij. Voor velen zijn dat heel wat ballen in de lucht hoog te houden… Wat een uitdaging blijft het om dan nog tijd en aandacht aan jezelf te blijven geven!
 
Beoefening van yoga helpt mij in balans te blijven. We zijn gewend om vanuit ons hoofd, ons verstand, alles te regelen wat op ons afkomt. Daarbij vergeten we vaak ons lichaam, terwijl dat een enorme wijsheid in zich heeft. Bij yoga is adem de leidraad en staat de oefening centraal; het ervaren van jouw lichaam. Met liefde en verwondering kijk je naar jezelf, geef je aandacht en ruimte aan jouw gevoel. Wat je tegenkomt observeer je. Ongetwijfeld kom je jouw mogelijkheden en beperkingen tegen. Door daar met compassie naar te kijken, groeit het vertrouwen in jouw lichaam en ga je jouw grenzen respecteren, zodat je ze op verantwoorde wijze kan verleggen als je dat wenst! Bewustwording, tevredenheid, geen continue streven naar meer en beter. Yoga brengt stabiliteit en rust in een hectische wereld. Samtosha! - Wees tevreden met wat zich aandient.

Tijdens het zwangerschapsverlof van Lorna Jane heb ik Yoga Sanchara ondersteund met het geven van yogalessen. En ik ben blij dat ik op incidentele invalsbasis deze ondersteuning kan blijven bieden. Dus wie weet tot wederziens!

Namasté,
Titia
 
 
 

Proefles volwassenen

Heb je interesse?
Meld je gerust aan voor een proefles.
Aanmelden

“It's not important what a yoga pose looks like, it comes to the essence that you experience.” - Lorna Jane Siahaya