Lorna Jane

Mijn naam is Lorna Jane, ik ben moeder van twee prachtige jongens en oprichter van Yoga Sanchara. Naast muziek is yoga één van mijn passies. Yoga kwam op mijn pad door jarenlange chronische rugklachten. Door mijn affiniteit met sport was ik een echte allround sporter, van krachttraining en hardlopen tot vechtsporten. Na elf jaar trouwe dienst aan de Koninklijke Luchtmacht en jarenlange therapeutische behandelingen voor mijn rug, besloot ik om me meer te focussen op yoga. Mijn eerste yogales had een zodanig positief effect op mijn lichaam en geest, dat het mij motiveerde het te integreren in mijn dagelijkse routine. Ik gebruikte yoga lange tijd als medicijn. Uiteindelijk heeft yogabeoefening mijn lichamelijke klachten kunnen elimineren en werd het een preventiemiddel.
 
Hatha Yoga is voor mij aantrekkelijk vanwege de inwaartse focus en de werking op kinesthetisch niveau. Enerzijds fysiek de grenzen van je eigen lichaam opzoeken en deze verleggen: het opbouwen van spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Je leert je lichaam beter kennen en begrijpen. Anderzijds mentale overgave aan iedere houding: rust creëren en leren ontspannen. Deze combinatie stimuleert de algehele werking van het lichaam: klieren, spieren, organen, zenuwstelsel en bloedcirculatie.
Yoga kan tevens confronterend zijn. Door de kinesthetische werking is het mogelijk dat blokkades worden opgeheven. Met yoga maak je een connectie met jezelf en kun je dus een balans creëren tussen lichaam, geest en ziel. Voor mij is er geen betere manier om dat te bereiken. Yogabeoefening kan het ouderdomsproces van het lichaam vertragen. Bovendien is het uitstekend te combineren met andere sporten.
 
In 2013 ben ik naar Khajuraho (India) gereisd om de Hatha Yoga docentenopleiding te volgen. Deze opleiding heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga International en is tevens erkend door Yoga Alliance. Vervolgens heb ik Yoga Sanchara op 19 maart 2014 opgericht. Als aanvulling hierop, heb ik in juni 2016 de Holistische Kinderyoga docentenopleiding succesvol afgerond bij Arterre Holistisch Opleiding & Kindercentrum. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit de Hatha Yoga, geaccrediteerd en erkend door VYN, BATC en LVNG. Daarnaast ben ik afgestudeerd in HBO Bachelor Bedrijfskunde aan het NCOI.

Momenteel deel ik mijn kennis en ervaring niet meer in mijn yogastudio, maar online via mijn YouTube kanaal. Ik hoop je daar te bereiken om te helpen ontdekken wat yoga kan betekenen. Heb je verzoeken voor online lesjes? Voel je vrij om mij te contacteren en je suggesties te delen.

Namasté,
Lorna Jane

Online les

Doe mee op YouTube en maak
de connectie met jezelf!
Yoga Sanchara - YouTube

“Put your heart, mind, and soul into even your smallest acts. This is the secret of success.” - Swami Svatmarama