Over ons

Yoga is Sanskriet en betekent eenwording; vereniging van de individuele ziel met God. In de praktijk betekent yoga voor velen echter werken aan het zelfbewustzijn door het doen van fysieke en mentale oefeningen. Het gaat hier om het verbinden van lichaam en geest en daarin één te worden, één te zijn. Sanchara is Sanskriet voor reis of levensweg. Yoga Sanchara samengevoegd kan dan geïnterpreteerd worden als: ‘De verbindende reis of levensweg.’

Bij Yoga Sanchara heerst een huiselijke intieme sfeer en kun je even ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Er worden Hatha Yoga, Dru Yoga, Gentle Hatha Yoga, Personal Hatha Yoga en Meditatie lessen aangeboden met ter afsluiting een kopje kruidenthee op de yogamat. Daarnaast biedt Yoga Sanchara de mogelijkheid om kinderfeestje te vieren met een Holistische Kinderyoga les.
Het beoefenen van Hatha Yoga houdingen (asanas) helpt je om zowel lichaam als geest beter te ontspannen. Het geeft je meer energie en vermindert lichamelijke klachten zoals hoofd-, nek- of rugpijn. Daarnaast draagt het bij aan flexibiliteit, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Yoga Sanchara hecht grote waarde aan persoonlijke aandacht. Wanneer je een houding niet goed uitvoert, mis je de essentie van de houding of kun je blessuregevoelig worden. Daarom geeft zij de voorkeur aan kleine groepen met maximaal 8 deelnemers. Dit stelt de docente in staat iedere deelnemer persoonlijke aandacht te geven en eventuele “hands-on adjustments” (correcties) uit te voeren.

Doordat deelnemers de ruimte krijgen om op eigen niveau te trainen kun je, onafhankelijk van jouw ervaringsniveau, altijd instromen. Er is tevens ruimte voor modificaties, waardoor het zelfs met bijzonderheden, zoals lichamelijke klachten, mogelijk is om deel te nemen. Yoga Sanchara werkt met een online reserveringssysteem en hanteert een flexibel rooster: als je een keer verhinderd bent, haal je de les op een ander moment in.

Bekijk onze lestijden & tarieven.

Proefles

Heb je interesse? Schrijf je dan in
en meld je aan voor een proefles.
Inschrijven en aanmelden

“A mind free from all disturbance is Yoga.” - The Yoga Sutras of Patanjali