Ashtanga Yoga

Asthanga betekent letterlijk het actvoudige pad. Ashtanga Yoga is een yogavorm met intensieve dynamische vaste series van 40 asana's (houdingen) en worden telkens in dezelfde volgorde uitgevoerd. De asana's gaan vloeiend in elkaar over en hebben een zuiverende werking op lichaam en geest. Ondersteund door de Ujaji ademhaling (ook wel oceaan ademhaling) zorgt het voor een verkwikkend effect op zowel het lichaam als de mentale gesteldheid.

​​​​​​​De vaste series van Ashtanga Yoga stonden op de yoga kuruntha, een eeuwenoud manuscript, op boombladeren geschreven en zijn herontdekt door Pattabi Jois, een Indiase yogadocent die leefde van 1915 tot 2009. Hij beoefende yoga vanaf 12-jarige leeftijd en ontwikkelde samen met Krishnamacharya de yogastijl Ashtanga Vinyasa Yoga. 


Door de intentensiteit zou je initieel denken dat het een yogavorm betreft voor de gevorderde beoefenaar. Echter door de kleine groepssetting en professionele begeleiding word je altijd in de gelegenheid gesteld te trainen op eigen niveau. Mede door de herhaling van de vaste series zul je de routine leren herkennen, zodat je steeds meer diepgang ervaart. De docente waakt dat je niet "wegzakt" in de routine en je alert blijft op correcte uitvoering van de asana's.

De Asthanga Yoga les zal op 12 juni 2020, 19:00 - 20:15 uur bij Yoga Sanchara worden geïntroduceerd en begeleid door Anneke Zeegers uit het Yoga Sanchara Team. Bij voldoende animo zal deze les maandelijks op vrijdagavond terugkeren. 

Iedereen is van harte welkom: ervaren, onervaren, jong, oud, mannen en vrouwen. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Beijk onze lestijden & tarieven.

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Smits-Siahaya