Dru Yoga

Wat is Dru Yoga?

Het begrip DRU staat in relatie tot de Poolster. Door de rotatie van de aarde lijken alle sterren in een baan om de Poolster heen te draaien. De Poolster zelf beweegt niet. Het lijkt een punt van stilte in het universum, waar alles omheen draait. Dat is waar Dru Yoga om gaat: op zoek naar het rustpunt. Het centrum van stilte door ons lichaam, ziel en geest in balans te brengen.

Dru yoga vindt zijn oorsprong in Hatha Yoga en bevat naast klassieke yogahoudingen (asanas) en ademhalingstechnieken (pranayama) ook handgebaren (mudras), positieve affirmaties en heldere visualisaties. Het is dynamisch van aard met veel vloeiende sequenties (reeksen houdingen). Voorbeelden hiervan zijn de aardegroet, maangroet en zetel van mededogen.

Wat vooral uniek is in Dru Yoga zijn de EBR's (energy block releases). Deze oefeningen zijn erop gericht blokkades op te heffen, zodat de levensenergie weer kan gaan stromen. Sommige EBR's werken fysiek, andere weer meer energetisch. Dit alles maakt deze vorm van yoga bijzonder, zacht en vriendelijk.

Dru Yoga, ook wel de yoga van het hart genoemd, draagt bij om harmonie te scheppen in alle aspecten van je wezen; het fysieke, mentale, emotionele en spirituele. Het helpt je om te leven vanuit je hart.

Iedereen is van harte welkom: ervaren, onervaren, jong, oud, mannen en vrouwen. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Bekijk onze lestijden & tarieven.

Trial class adults

Are you interested?
Feel free to sign up for a trial class.
Sign up

“It's not important what a yoga pose looks like, it comes to the essence that you experience.” - Lorna Jane Smits-Siahaya