Holistische Kinderyoga

Wat is Holistische Kinderyoga?

In de huidige maatschappij hebben kinderen vaak een vol programma door o.a. school, huiswerk en sporten waardoor ze in een bepaalde mate onrust kunnen ervaren. Ook met bijvoorbeeld spelen, televisie kijken, computeren en lezen doen ze nieuwe indrukken op en ontvangen ze veel prikkels. Door al deze externe factoren kan het zijn dat kinderen slecht slapen, zich druk uiten of geen rust in het hoofd hebben. Er is dan sprake van een zekere disharmonie die verankerd is geraakt in het hart-breinsysteem. Holistische Kinderyoga benadert een kind in zijn totaliteit en kan deze disharmonie opheffen. “Holistisch” stamt af van het Griekse woord “holos” en betekent “heel”. Een holistische werkwijze bevordert het bewustzijn en zelfherstellend vermogen bij kinderen. Het biedt hen steun in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Algemeen

Holistische Kinderyoga is ontwikkeld vanuit de Hatha Yoga en anders dan volwassen yoga. Spelenderwijs worden vanuit een thema (dynamische) yogahoudingen uitgevoerd en aangevuld met versjes en liedjes die aansluiten bij de interesses en beleving van kinderen. Inspanning en ontspanning worden met elkaar afgewisseld en er is aandacht voor de ademhaling. Daarnaast wordt er stiltespel en visualisatie toegepast, maar bovenal staat plezier voorop.

Verder draagt het bij aan de positieve ontwikkeling van de fysieke en mentale gesteldheid, alsook van de zintuigen, fantasie en sociale vaardigheden door de niet-competitieve sfeer. Kinderen verdienen persoonlijke aandacht en daar hecht Yoga Sanchara grote waarde aan. De groepjes bestaan daarom uit maximaal 8 kinderen. Kortom, een veilige omgeving waarbij kinderen zichzelf leren te accepteren en anderen te respecteren. De lessen eindigen met iets te drinken en een creatieve verwerkingsopdracht.

Kinderfeestje

Naast de groepslessen biedt Yoga Sanchara de Holistische Kinderyoga ook aan voor kinderfeestjes. Er kan worden gekozen uit diverse thema's door de jarige. Samen plezier maken, lekker in contact komen met jezelf en helemaal ontspannen naar huis gaan. Dat is toch super fijn? Een feestje is al mogelijk vanaf 6 kinderen en de jarige Job is ook nog eens gratis.
 

Wil jij je verjaardag vieren met een Holistische Kinderyoga les? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Doe je liever mee met de groepslessen? Je bent van harte welkom! Bekijk onze lestijden & tarieven of meld je aan voor een proefles.
 

 

Proefles kinderen

Wil jij ook een Holistische Kinderyoga les
proberen? Meld je dan aan voor proefles.
Aanmelden

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Siahaya