Ook mogelijk...

Workshops & cursussen

Naast de reguliere lessen, organiseert Yoga Sanchara ook diverse workshops en cursussen, waarvan je de geplande in onze agenda kunt bekijken. Soms is dat in samenwerking met andere ondernemers. Wil je een keer een les in eigen groep voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje of graag bedrijfsyoga aanbieden? Workshops en cursussen op aanvraag voor zowel particulieren als bedrijven doen wij graag.

Personal Hatha Yoga lessen

Wanneer je behoefte hebt aan meer persoonlijke begeleiding dan in een groepsles, is het mogelijk Personal Hatha Yoga lessen te nemen. Deze lessen zijn één op één en volledig gericht op jouw wensen. De behoefte voor deze lessen kunnen bijvoorbeeld ontstaan uit (specifieke) langdurige lichamelijke klachten, een opgelopen blessure of simpelweg meer diepgang willen ervaren. Het kan ook zijn dat je behoeftig bent naar het beoefenen van yoga op een minder of juist meer intensief niveau. Natuurlijk bestaat de ook mogelijkheid om de privélessen te combineren met groepslessen.

Er vindt eerst een kennismaking met een intakegesprek plaats. Daarin worden jouw behoeften en eventuele (lichamelijke) klachten besproken en wordt indien nodig een nulmeting gedaan. Op basis van de gestelde doelen wordt een persoonlijk yogaplan gemaakt. Alles wat nodig is om deze te realiseren, waarbij jouw wensen centraal staan.

Holistische Kinderyoga voor kinderfeestjes

In de huidige maatschappij hebben kinderen vaak een vol programma door o.a. school, huiswerk en sporten waardoor ze in een bepaalde mate onrust kunnen ervaren. Ook met bijvoorbeeld spelen, televisie kijken, computeren en lezen doen ze nieuwe indrukken op en ontvangen ze veel prikkels. Door al deze externe factoren kan het zijn dat kinderen slecht slapen, zich druk uiten of geen rust in het hoofd hebben. Er is dan sprake van een zekere disharmonie die verankerd is geraakt in het hart-breinsysteem. Holistische Kinderyoga benadert een kind in zijn totaliteit en kan deze disharmonie opheffen. “Holistisch” stamt af van het Griekse woord “holos” en betekent “heel”. Een holistische werkwijze bevordert het bewustzijn en zelfherstellend vermogen bij kinderen. Het biedt hen steun in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Holistische Kinderyoga is ontwikkeld vanuit de Hatha Yoga en anders dan volwassen yoga. Spelenderwijs worden vanuit een thema (dynamische) yogahoudingen uitgevoerd en aangevuld met versjes en liedjes die aansluiten bij de interesses en beleving van kinderen. Inspanning en ontspanning worden met elkaar afgewisseld en er is aandacht voor de ademhaling. Daarnaast wordt er stiltespel en visualisatie toegepast, maar bovenal staat plezier voorop. Verder draagt het bij aan de positieve ontwikkeling van de fysieke en mentale gesteldheid, alsook van de zintuigen, fantasie en sociale vaardigheden door de niet-competitieve sfeer. Kinderen verdienen persoonlijke aandacht en daar hecht Yoga Sanchara grote waarde aan. De groepjes bestaan daarom uit maximaal 8 kinderen. Kortom, een veilige omgeving waarbij kinderen zichzelf leren te accepteren en anderen te respecteren. De lessen eindigen met iets te drinken en een creatieve verwerkingsopdracht.

Yoga Sanchara biedt Holistische Kinderyoga momenteel alleen aan op aanvraag, bijvoorbeeld voor kinderfeestjes. Er kan worden gekozen uit diverse thema's door de jarige. Samen plezier maken, lekker in contact komen met jezelf en helemaal ontspannen naar huis gaan. Dat is toch super fijn?

Heb je interesse, neem dan gerust contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Kinderfeestje kinderyoga

Vier je verjaardag gezellig met
een Holistische Kinderyoga les!
Neem contact op

“A mind free from all disturbance is Yoga.” - The Yoga Sutras of Patanjali