Personal Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is een eeuwenoude yogavorm, ontwikkeld door en voor de Monniken om meditatie te ondersteunen. Hatha is Sanskriet en opgebouwd uit de woorden ‘ha’ (zon) en ‘tha’ (maan). Het staat symbool voor evenwicht tussen tegengestelde termen die samen paren vormen, zoals positief en negatief, mannelijk en vrouwelijk en dag en nacht. Bij Hatha Yoga gaat het dus om het creëren van balans in je eigen lichaam, waarbij de focus naar binnen is gericht: je concentreert je op je eigen lichaam en ademhaling. De houdingen stimuleren de bloedcirculatie, inwendige organen, klieren en de zenuwbanen.
Swami Sivananda, een Hindoeïstische spirituele leider, maakte Hatha Yoga voor niet-Monniken toegankelijk en in de jaren ’50 ook voor vrouwen. Tegenwoordig doen veel vrouwen maar ook steeds meer mannen in het Westen aan yoga.

Personal Hatha Yoga lessen

Wanneer je behoefte hebt aan meer persoonlijke begeleiding dan in een groepsles, is het mogelijk Personal Hatha Yoga lessen te nemen. Deze lessen zijn één op één en volledig gericht op jouw wensen. De behoefte voor deze lessen kunnen bijvoorbeeld ontstaan uit (specifieke) langdurige lichamelijke klachten, een opgelopen blessure of simpelweg meer diepgang willen ervaren. Het kan ook zijn dat je behoeftig bent naar het beoefenen van yoga op een minder of juist meer intensief niveau. Verder bestaat de mogelijkheid om de privé lessen te combineren met groepslessen.

Intake en persoonlijke yogaplan

Er vindt eerst een kennismaking met een intakegesprek plaats om de wensen, behoeften en eventuele (lichamelijke) klachten helder te krijgen. Dit gesprek duurt maximaal een half uur. Aan de hand van de doelstellingen die daaruit voortvloeien maak ik een persoonlijk yogaplan, welke ik na ons gesprek verder zal uitwerken. Tevens bespreken we onder andere de lesfrequentie, periode alsook de Hatha yogavormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van Hatha Yoga en Hatha Flow Yoga of juist puur Gentle Hatha Yoga waaruit het persoonlijk yogaplan kan bestaan. Hetgeen nodig is om de doelstellingen te realiseren, waarbij jouw wensen centraal staan.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op en bekijk de tarieven.
 

Personal Hatha Yoga

Heb je interesse?
Meld je gerust aan voor Personal Hatha Yoga.
Aanmelden

“A mind free from all disturbance is Yoga.” - The Yoga Sutras of Patanjali