Sivananda Yoga

Sivananda Yoga is afgeleid van Hatha Yoga en ontwikkeld door Swami Sivananda, een Hindoeïstische spirituele leider in de yoga en vedanta discipline die leefde van 1887 tot 1963. De nadruk wordt gelegd op de gezondheid en het welzijn van de beoefenaar. Beoefening ervan kent een aantal doelstellingen:

  • Vergroten van de vitaliteit van het lichaam
  • Vertragen van de achteruitgang van het lichaam (ouderdomsproces)
  • Verlagen van de kans op ziekte, door middel van de lichamelijke ontwikkeling

In de Sivananda Yoga filosofie staat juiste beoefening, ademhaling, ontspanning, voeding, positief denken en meditatie centraal. 

De lessen heben een kenmerkend karakter in structuur: 12 basis asana's (houdingen) in respectievelijke volgorde. Er zijn echter tal van variaties mogelijk wat dynamiek in de lessen creëert en iedereen, dus ook nieuwelingen, de gelegenheid geeft om op eigen niveau te trainen. Door de traditionele structuur zul je routine in de asana's herkennen en merken dat het steeds makkelijker wordt deze uit te voeren. Dan zul je ook de diepgang gaan ervaren die deze yogavorm met zich meebrengt. De professionele begeleiding van de docent zorgt er ondermeer voor dat je scherp blijft, grenzen leert aanvoelen en respecteren, uitgedaagd wordt en asana's veilig uitvoert.

Op vrijdagavond 24 april 2020, 19:00 - 20:15 uur zal onze gecertificeerde docent Dirk Delisse de Sivananda Yoga les introduceren, met het oog op maandelijks terugkerrende lessen. Ben je nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom: ervaren, onervaren, jong, oud, mannen en vrouwen. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Bekijk onze lestijden & tarieven.

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“One succeeds in all Yogas through energetic practice. Even if one is young, old, very old, sick, or weak.” - Swami Svatmarama