Vinyasa Yoga

Vinyasa is Sanskriet waarvan de vertaling niet eenvoudig te maken is. Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga en legt de nadruk op het creëren van vloeiende overgangen tussen asana's (houdingen). Elke beweging wordt ondersteund door de ademhaling. Hierdoor ontstaat er een bijna continue flow aan beweging, gesynchroniseerd aan de ademhaling. Omdat de houdingen en overgangen met aandacht worden gedaan, zijn de lessen meditatief van aard: er is ruimte om naar binnen te keren, te ervaren wat je voelt en te bewegen op de manier die op dat moment voor jou goed voelt. Ook word je op een speelse wijze uitgenodigd om uit je comfortzone te treden. Met bovenstaande uitleg kun je Vinyasa Yoga wellicht het beste vertalen als 'bewegen op een speciale of bijzondere manier'.

De lessen kunnen zowel een rustgevend als activerend karakter hebben. Er wordt altijd geëindigd met rustige houdingen die langer worden aangehouden, met als kers op de taart een eindontspanning in Savasana (corpse houding). Vinyasa Yoga kan goed gecombineerd worden met zowel Hatha Yoga, Dru Yoga, Yin Yoga en Yin Yang Yoga.

Ben je nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom: ervaren, onervaren, jong, oud, mannen en vrouwen. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Bekijk onze lestijden & tarieven.
 

Trial class adults

Are you interested?
Feel free to sign up for a trial class.
Sign up

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Siahaya