Yin Yang Yoga

Wat is Yin Yang Yoga?

In een Yin Yang les wordt aandacht besteed aan zowel het fysieke en dynamische aspect van ons lichaam (Yang). Tevens gaan we op zoek naar de verstilling (Yin). Op deze manier krijg je evenwicht in beide aspecten, wat voor meer balans zorgt tussen lichaam en geest.

De opbouw van de les zal wisselend zijn, soms zal eerst het Yang aspect aanbod komen en daarna Yin of juist andersom. Bij de actieve, dynamische bewegingen zijn de asana’s voornamelijk gericht op de spieren en het opbouwen van kracht en vitaliteit in ons lichaam in combinatie met de ademhaling. Bij de Yin houdingen ligt de nadruk op de fascia (het dieper liggende bindweefsel in ons lichaam), de meridianen en het opzoeken van de stilte in onszelf. Net zoals bij een normale Yin Yoga les worden de houdingen 3-5 minuten aan gehouden zodat je zoveel mogelijk spierspanning los kunt laten en je jezelf kunt overgeven aan wat er is.

De combinatie van Yin Yang zorgt ervoor dat je duidelijk het verschil kunt merken tussen deze twee vormen, maar ook tot ontdekking kan komen dat het een niet zonder het andere kan. Net zoals het Yin Yang symbool, een oud Chinese voorstelling van de kosmische dualiteit, waarbij Yin de vrouwelijkheid vertegenwoordigt en Yang de mannelijkheid. Het draait daarbij echter niet alleen om de tegenstelling, maar juist vooral de aanvullende waarden van elkaar.

Iedereen is van harte welkom: ervaren, onervaren, jong, oud, mannen en vrouwen. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Bekijk onze lestijden & tarieven.
 

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“Performance-oriented yoga is no yoga, it comes to your personal development and not to the judgments of others about you.” - Lorna Jane Smits-Siahaya