Prenatal Yoga

Een bevruchte eicel, misschien wel meer dan één, in jouw buik. Het is jouw lichaam, waarbinnen alles gebeurt. Hoe mooi is het eigenlijk, dat dit kan en dat jij hiertoe in staat bent! Jij maakt deel uit van de natuur. Het Latijnse woord Nasci, waarvan natuur is afgeleid, betekent ‘geboren worden’. Dus jij als vrouw, bezit van nature al de essentiële kwaliteiten om een bevruchte eicel tot een baby te ontwikkelen én op de wereld te zetten. Het kost alleen energie, veel energie. En dat merk je. Je bent moe, wilt alleen maar slapen, hebt vaker behoefte aan eten, ander eten, zit eerder aan je taks van prikkels, voelt allerlei nieuwe dingen in je lichaam, bent sneller geëmotioneerd, kortom: je herkent jezelf niet. Het antwoord op veel vragen is dan: “het zijn de hormonen”. Die zin kan je op ten duur hoogstwaarschijnlijk niet meer horen. En misschien heb je ook nog last van rare zwangerschapshormonentrekjes.
 
Als je een zwangerschap mag meemaken, besef je ook dat het niet vanzelfsprekend is om een gezond kindje op de wereld te zetten. En de naderende bevalling is ook erg spannend. Door aandacht te besteden aan je lichaam en geest kom je tot rust en kan je meer aan. Yoga geeft rust, ontspanning en vertrouwen. Als je al langer yoga praktiseert, leer je opnieuw je lichaam kennen wanneer je in verwachting bent. Er verandert veel in je lichaam, waardoor je in houdingen steeds opnieuw je grenzen moet stellen. Je kunt de reguliere lessen in Hatha Yoga, Yin Yoga, Yin Yang Yoga of Dru Yoga blijven volgen tot wanneer je voelt dat het tijd wordt voor rustigere lessen. Meestal is dat in het tweede trimester, rond de 15e week van de zwangerschap. Je mag echter helemaal zelf bepalen in welke week van je zwangerschap je wilt starten met zwangerschapsyoga. Ook zonder yogaervaring kun je starten op elk gewenst moment van je zwangerschap. In dat geval wordt aangeraden in te stromen in zwangerschapsyoga. 
 
Wat kan zwangerschapsyoga nog meer voor je betekenen? Naast rust, ontspanning en vertrouwen kan yoga beoefening pijn, zoals in de (lage) rug of heupen, wegnemen. Tegelijkertijd bereid je jezelf en je lichaam voor op dat ene moment, waarin jouw baby’tje geboren wordt. Er is aandacht voor onder meer ademhaling, bekken, heupen, rug en vochtophoping.
Met zwangerschapsyoga maak je de connectie met jezelf en je kleintje in je buik, zodat je zwangerschap en bevalling zo ontspannen mogelijk verloopt en je ervan kunt genieten. Yoga Sanchara kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

Bekijk onze lestijden & tarieven. Heb je vragen? Voel je vrij om ons te contacteren.

 

Trial Class

Are you interested?
You're more than welcome!
Login/Register

“It's not important what a yoga pose looks like, it comes to the essence that you experience.” - Lorna Jane Smits-Siahaya